De Coach-Paarden & Pony´s

De natuurlijke beweginsvrijheid, het fysieke en mentale welzijn van elk coachpaard en pony is het belangrijkste voor mij. "Eerst voor de dieren zorgen en dan pas voor de mensen…" zo heb ik het als kind geleerd. 

De paarden/ pony´s werken op een natuurlijke en vrije manier mee. Zij lopen vrij rond in de bak of kunnen aan een touw door het parcours rondgeleid worden.

Zij zijn onze meest waardevolle ´Co-Coaches´ en mijn beste vrienden.
Welk paard of welke pony vind jij het leukst? 

Voor kinderen zijn er verschillende pony´s, die lief, grappig, schattig , nieuwsgierig of rustig zijn ...maar ze zijn allemaal heel erg lief.

Wij zorgen dus zorgvuldig voor de paarden en
pony´s en selecteren degene die het beste bij de sessie past. Zij hebben allemaal veel ervaring met coaching. 


Mijn eigen Paard 

MAUSE
Mause is een heel lieve oude "dame" en mijn beste vriendin. Wij kennen erklaar al 27 jaar en zij weet alles over mij. Ik heb veel van haar kunnen leren.
Zij voelt direct hoe het met mij gaat en geeft mij veel energie en liefde. 

Geboren: 1993 in Duitsland / van Monty
Ras: Hannoveraner (en Trakehner)


Over de Pony´s en Paarden van Blommendal

De Kudde: 

LUCKY

Lucky is meest ondeugende van de kudde. Hij houdt van ontsnappen en snoepjes. Hij kan met iedereen uit de groep goed overweg. Lucky wordt veel gebruikt voor de therapieën en om op te rijden.

Geboortedatum: 17-05-2007

Ras: Shetlander


HAPPY
Palieter van de Delthoeve, genoemd Happy. Happy is een pony die ontzettend van eten houdt. Samen met Lucky zijn ze altijd druk in de weer. Happy heeft heel veel duidelijkheid nodig want anders gaat hij praatjes krijgen. Happy is heel erg grappig en lief.

Geboortedatum: 22-04-2011

Ras: Belgische rijpony

DANI
Dani haar volledige naam is Danisha v. Nieuwen Ampsen. Dani is de kleinste van de hele groep maar een echte knuffelkont. Dani wordt gebruikt voor therapieën en om op te rijden.

Geboortedatum: 31-05-2010

Ras: Shetlander (NSPS)

VERA
Vera is altijd gebruikt voor de fokkerij en mag nu lekker gaan genieten. Ze wordt gebruikt voor de therapieën en om te rijden en te knuffelen, dit vindt ze heerlijk!

Geboortedatum: 11-05-1999

Ras: Haflinger

JOJO
Jojo komt oorspronkelijk uit Ierland. Jojo is ontzettend ondeugend en is de beste vriend van Play-time. Jojo is heel nieuwsgierig en is altijd benieuwd naar wat je aan het doen bent!  Kom je hem even een knuffel geven?

Geboortedatum: 03-05-2014

Ras: Platbont


GOLDY
Goldy is de oudste pony op Blommendal maar dit is niet aan haar te merken. Ze wordt veel gebruikt voor de therapieën en om op te rijden, waar ze nog energie voor tien heeft. 

Geboortedatum: 01-01-1996

Ras: Welsh

PLAY-TIME
Play-time is het grootste paard op de zorgboerderij en wordt voornamelijk gebruikt voor de sport en coaching. Play is ontzettend lief, maar soms ook heel erg onzeker. Hij houdt heel veel van aandacht en knuffelen. En hij vindt het maar al te leuk als je hem even gedag komt zeggen!

Geboortedatum: 25-05-2007

Ras: NRPS