Waarom en hoe werkt Paardencoaching ?

Paardencoaching is een ervarings- en oplossingsgerichte manier van coachen.
Het is effectief en praktisch voor diverse situaties. Iedereen zou het het coachen met paarden een keer moeten uitproberen!  

Het paard  loopt vrij rond in de bak. De klant komt erbij en zoekt op zijn eigen manier contact met het paard. Hierdoor ontstaat een interactie en uitwisseling van energie. Dit is niet zweverig, want dit is het natuurlijke gedrag van paarden. Paarden zijn kuddedieren en willen elkaar - maar ook mensen - helpen om gezond, sterk en ontspannen te zijn.

De paarden geven direct feedback en kunnen spanning van de mens wegnemen. Zij reageren op alles wat er op dat moment bij de mens gebeurt (gedachten, gevoelens enz.) en wijzen precies aan waaraan je hier en nu kunt werken om je persoonlijk te ontwikkelen.  
Een paard kan je neutraal en zonder oordeel een spiegel voorhouden en je verrassend snel tot de kern van je eigen gevoel brengen. De coach is een soort vertaler in dit proces.  

Als jij bij een paard staat gaat het echt om jou. Jij wordt gezien zoals jij echt bent. 
Het paard voelt feilloos wat er bij jou van binnen speelt en spiegelt dit zonder oordeel, zuiver en direct. 
Er ontstaan inzichten en je wordt je bewust van patronen. Elke stap in jouw leven vraagt om een nieuw inzicht. Welke stap wil jij nu zetten?  
Met deze paardenkracht kun jij jouw dromen verwezenlijken en leren welke stappen jij daarvoor nodig hebt! 


Tijdens een Sessie paardencoaching:

Tijdens de sessie en nog 1-2 weken daarna kun je lichamelijke reacties voelen in je hoofd of lichaam voelen.
Je kunt b.v. warmte in je handen of buik of tintelingen in de benen hebben of gevoelens als spanning of opluchting ervaren en dat is goed. Want het betekent dat je hoofd en lichaam weer in balans komen en met verwerken bezig zijn.
Je kunt inzichten krijgen en zien dat er een verandering in de situatie komt en je weer in beweging komt. 


Belemmerende overtuigingen opruimen & bergen verzetten:

Om overtuigingen en situtaties zichtbaar te maken zijn er diverse oefeningen. Het paard zal aangeven wat op het moment van de sessie nodig of helpend is. 
Soms moet je misschien even door een weerstand heen om überhaupt iets te voelen, maar ook dat is interessant, want ook de weerstand heeft een functie. Tenminste had de weerstand vroeger een keer een nuttige functie.
Nu kun jij ontdekken of de overtuiging nog steeds handig is.
Als jij de belemmernde overtuiging nu niet meer wilt houden zou je deze kunnen loslaten. Het paard gaat je hierbij helpen.